Mellem- og langløb

Opdateret April 2023

 

Om Gruppen

Gruppen er for løbere, der løber på distancer fra 800m og op til Marathon.

Løbernes træning er centreret omkring en periodisering der følger årets gangs samt hvornår de enkelte har valgt at løbe stævner. 

Der er en tydelig variation af træningen både i forhold til sommer og vinter men også fra uge til uge således at de enkelte træninger føles varieret og tilrettelægges specifikt efter holdts deltagere. 

Vi deltager i flere forskellige typer af stævner på både bane og landevej, hvor banestævnerne typisk er baneturneringen, kunstofstævner og eventuel deltagelse i mesterskabsløb. På landevejen deltager træner vi til forskellige motionsløb, det kan være Copenhagen Halfmarathon, Royal run eller DHL stafetten.

Både vinter og sommersæsonerne har tre fælles træninger om ugen, hertil opfordres der til træning hjemme de andre dage, eller at der laves aftaler med andre løbere omkring træningen  

Sommersæsonen 2023

Ude-sæsonen strækker sig fra påskeferien (uge 21) til efterårsferien 

I sommersæsonen er fokuset på den mere specifikke træning, samt mulighed for at time formen til sæsonens mål. Træningen består primært af intervaller, løbeteknik samt udstrækning og styrketræning. Sommerens træning er opbygget efter flere træningsperioder, så der over sæsonen kommer en progression i træning imod en formtop til de udvalgte stævner, der vil derfor komme ern naturlig variation i træningen over en sæson.

Træninge foregår primært på stadion, men løb i Vestskoven er også på programmet.  

Sommerens træningstider:

Mandag kl. 18.00 på stadion lange intervaller

Torsdag kl. 18.00 på stadion specialiseret intervaller og løbeteknik

Lørdag kl. 10.00 på stadion samt intervaller i Vestskoven

 

Vintersæsonen 2023

Modsat klubbens øvrige hold foregår løbernes træning udendørs hele året rundt, vi anbefaler deror løberne at have en refeleksvest til træningerne da vi løber på landevejen omkring Ballerup og vestskoven.

Vintertræningen har til formål at bygge grundformen op, lave styrketræning og sikre iloptagelsen er i top. Træningen foregår på varierede ruter med intervaller af meget varierende længde og hårdhed, hvor der tages hensyn til den enkeltes træningstilstand

Vinterens Træningstider

Mandag kl. 18.00 fra Hedegårdshallen .. interval træning samt coretræning

Torsdag kl 18.00: Stadion hyggeløb samt styrketræning

Lørdag kl. 10.00: Stadion intyervaltræning i Vestskoven

Trænerne

Erik G. Olsen

Erik er gruppens hovedtræner og han har mere end 30 års trænererfaring, hvor han har trænet de fleste aldersgrupper i løb, men også i atletikkens øvrige disipliner. Erik er uddannet igennem Dansk Atletik Forbund og har træner licens. 

Erik har været topløber indenfor distancerne fra 5000m til Marathon og har deltaget i mange forskellige mesterskaber på både bane og landevej. 

Erik tager sig primært af løberne fra 800m til 5000m

 

David Romney Lauridsen:

David er selv aktiv konkurrenceløber og satser i 2023 sæsonen på at løbe ½-marathon, han tager sig primært af løberne fra 5000m til Marathon.

David har træner erfaring med ungdomsløbere og seniorløbere fra Både Ballerup AK og Herlev Atletik. Og har selv løbet i en del år og har derfor en god bagage af praktisk erfaring

 

Medlemskontingent

Du kan finde medlemskontingentet for alle vores træningsgrupper her

Pris: 975,- pr halvår.


Kontakt

Erik G. Olsen

Mobil 24 81 71 31

E-mail: Olsen477@gmail.com 

 


Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram